Omgeving

 • Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

  Middenin de hectische Randstad ligt Bodegraven-Reeuwijk, een gemeente waar het leven in alle opzichten gewoon is. In de tien landelijke dorpen die samen één gemeente vormen, heerst de rust van het platteland. Hier worden inwoner en bezoeker uitgenodigd om eropuit te gaan.

  Reeuwijkse Plassen

  Het cultuurlandschap kent veel fiets- en wandelpaden en vaarverbindingen. Met de Reeuwijkse Plassen heeft de gemeente een uniek, toegankelijk natuurgebied binnen haar grenzen. Genieten op, rond of in de veenplassen kan op allerlei manieren. Water is ook in de andere kernen van de gemeente een niet te missen element. De Oude Rijn en de Wiericke zijn belangrijke waterwegen met elk een eigen karakter. Ze ontmoeten elkaar bij Fort Wierickerschans, dat in de 17e eeuw is gebouwd als verdedigingswerk.

  • Weijpoortse molen

  • Enkele Wiericke

  • Fort Wierickerschans vanuit de lucht

  In het landelijk gebied zorgt de combinatie van actieve agrariërs en aandacht voor natuurbehoud voor een gevarieerd landschap. Er is een breed aanbod aan lokaal geproduceerd voedsel, met kaas en lokaal gebrouwen bier als blikvangers. De producten dragen bij aan de breed gedragen wens tot duurzaam produceren en consumeren. Misschien is het wel hierdoor dat zich in de gemeente opvallend veel gelauwerde horecagelegenheden bevinden.

  • planken met kaas Kaaskeuring

   Vaantje

  • 't Zwaantje

   Brouwerij De Molen

  De uitstekende bereikbaarheid van Bodegraven-Reeuwijk maakt het een aantrekkelijke vestigingsplaats voor actieve ondernemers. De grote bedrijventerreinen vormen een rijke bron van werkgelegenheid. Daarnaast zoeken jonge entrepreneurs er creatief naar nieuwe kansen. Inwoners van Bodegraven-Reeuwijk zijn trots op de tientallen lokale organisaties en bedrijven waarvan de invloed tot ver buiten de landsgrenzen strekt.

  In het centrum van Bodegraven, de grootste dorpskern van de gemeente, vormen de kaaspakhuizen van weleer een decor voor een divers en nagenoeg compleet winkelaanbod. Naast veel kleinschalige en authentieke winkels is in deze kern ook een theater gevestigd met een brede programmering en oog voor kunst en cultuur.

  • Kaaspakhuis

  • evertshuis-avond

  Het leven in Bodegraven-Reeuwijk is alledaags. Wie hectiek zoekt, reist dankzij de goede weg- en spoorverbindingen snel naar de grotere steden in Nederland. Dezelfde verbindingen maken het ook makkelijk om Bodegraven-Reeuwijk als bestemming te kiezen. De gemeente waar het leven zo heerlijk gewoon gebleven is. Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk.

 • Reeuwijkse Hout

  Bodegraven_oude rijn
  Zwembad De Kuil - Bodegraven
  Rommelmarkt Waarder

  NS Station BodegravenWinkelcentrum Miereakker Reeuwijk

  De Reeuwijkse Plassen

  reeuwijk-dorp

Bodegraven panorama